zicht op verzuim

Online premium Training

zicht op verzuim

Deze training is op maat gemaakt voor jou als leidinggevende, die zich ook bezig houdt met verzuimbegeleiding. Maar is geschikt voor iedereen die meer grip wil op verzuimbegeleiding. Op elk kennisniveau. 

Wij bieden deze verzuim training, waarbij je leert hoe je het beste een verzuim situatie kunt aanpakken. Wat is er nu belangrijk en wat is een aanpak die bij jouw situatie past. Wat is er aan mogelijkheden binnen jouw rol. Hoe communiceer je met je werknemer. Hoe ga je om met jouw en zijn belangen. Wat kun je van een bedrijfsarts of verzekeraar verwachten. Wat is op welk moment in het proces nodig. Hoe zorg je dat de arbodienst doet wat ze hebben beloofd. Hoe zorg je dat de werknemer actief betrokken blijft en zich actief opstelt. 

Wij hebben de kennis en de ervaring die we met jou delen. Vooral praktische ervaring zodat je je energie en aandacht besteed aan de dingen die er toe doen. En die iets opleveren. 

Je hebt ook veel aan deze training als je alles al weet van Poortwachter en ervaring hebt. We stemmen de training af op jouw behoefte en is interactief.

Er zit een logische opbouw in de vier webinars die in 4 ochtenden wordt gegeven. Elk blok zoomt in op een deel dat bijdraagt tot inzicht. Tijdens de webinars krijg je veel praktische tips en handvatten, afgestemd op jou kennis en ervaring. 

Deze training wordt online gegeven in de vorm van interactieve webinars. 

Het 2 daagse programma met een interval van 2 tot 3 weken duurt per dag 4 uur, van 9.00 tot 13.00

Prijs van deze online training: EUR 750,- (Excl. BTW)

Scroll naar beneden om het programma van deze training te bekijken.

Wat vinden anderen?

Programma

Online training Zicht op verzuimMaatwerk voor organisaties is altijd mogelijk. Bel ons, dan gaan we de training aan uw behoefte aanpassen.

Wij bieden:

2 Ochtenden on-line training met een logische opbouw Interactief en praktische informatie

Na aankoop van de training bent u geregistreerd en ontvangt u elke keer 1 week van tevoren een link met een uitnodiging voor het online klaslokaal (wij gebruiken hiervoor de app "Zoom").

U ontvangt op de dag van de training ook een syllabus als naslagwerk en verdieping.

Voor wie:

Livdrom geeft de verzuimtraining voor iedereen die betrokken is bij verzuimbegeleiding.
Voor leidinggevenden, team managers, casemanagers, HR-managers, reïntegratie begeleiders.

Dag 1: Poortwachter

Niet moeten maar willen. Hoe haal ik mijn voordeel uit de richtlijnen die het UWV stelt? Hoe maak ik van de re-integratie een inzichtelijk project? Wanneer doe ik voldoende? Welke trajecten zijn nuttig?
Vandaag leer je hoe bovenstaande jou een kader biedt en gaat helpen elke re-integratie zo optimaal mogelijk vorm te geven. Zo krijg je grip op het proces en kun je steeds op tijd de juiste stappen zetten.

Dag 1: Communicatie

Deze dag ga je leren over arbeidsverzuim. Er zullen hierover tussen jou en je werknemer regelmatig gesprekken plaatsvinden op andere basis dan je gewend bent. Jij hebt bepaalde belangen en behoeften, maar je werknemer ook.
In deze training leer je hoe je optimaal communiceert met je werknemer met als vertrekpunt de belangen en behoeften van jullie allebei. Hierdoor zorg je dat je elkaar verstaat en begrijpt.

Dag 2: Rollen

Deze dag ga je leren over de rollen binnen re-integratie. Er zijn veel deskundigen die een bijdrage kunnen leveren aan het re-integratieproces.
In deze training krijg je antwoorden op: Wat is de rol van die deskundigen en wat kunnen ze bijdragen? Wat is hun plek binnen en buiten de re-integratie? Hoe zorg je voor een goed lopend proces waarin iedereen samenwerkt en elkaar informeert?

Dag 2: Bijzondere situaties

“Deze dag ga je leren hoe je het beste om kunt gaan met bijzondere situaties.”

Hoe leer je omgaan met bijzonder situaties. Dat zijn de situaties die een grote invloed hebben op de re-integratie. Je mag zelf een casus inbrengen of kiezen uit de onderwerpen die wij als voorbeeld aangeven. We behandelen alles uitgebreid.

Je trainers

Fotograaf: www.bartvandieken.com

Barbara v. Rhoon

Ik ondersteun Cis met alle praktische zaken. Plan en organiseer de afspraken. Bij mij kan je terecht voor al jouw vragen.

cis linders livdrom

Cis Linders

Ik heb me in mijn loopbaan ontwikkeld als adviseur en trainer met aandachtsgebied verzuim. Vanuit mijn praktijk als Arbeidsdeskundig adviseur heb ik me gespecialiseerd in verbindende communicatie, geïnspireerd op het gedachtengoed van Marshall Rosenberg (CNVC). Het zijn de mensen in moeilijke situaties waar ik me graag voor inzet.

Ik heb gedurende mijn professionele carrière een grote variatie aan werk gehad. Zo heb ik een brede kennis ontwikkeld op het gebied van ziekte en gezondheid als verpleegkundige in het ziekenhuis. Dit heeft mijn kijk op ziekte in relatie tot werk aangescherpt. Ik begrijp ik ook de taal en de rol van de arts. Als jobcoach heb ik een methode ontwikkeld om mensen te stimuleren, hun eigen regie weer terug te pakken en te begeleiden naar ander werk.

Vervolgens kan ik als Arbeidsdeskundige deze aspecten mooi samenbrengen om werknemer en werkgever te adviseren en begeleiden. Hieruit voortgekomen is mijn werk als trainer en adviseur waar ik me als vis in het water voel.

Maak een afspraak 🙂

Bel of e-mail ons om een afspraak te maken.

Of laat ons u bellen of mailen. Vul dan dit formulier in: