Onze filosofie

Inleiding

Livdrom –  onze levensdroom –

Wij geven met onze leefstijl invulling aan onze behoefte om anders te werken en leven. Communicatie is hier een belangrijk onderdeel van: contact met anderen en contact met jezelf. Livdrom maakt gebruik van kennis en ervaring die ons dichter bij onze natuur brengt. In hun trainingen maken ze gebruik van de natuur om dichter bij jezelf te komen. Door dit contact met jezelf kun je in verbinding komen met anderen. Je communicatie is daardoor effectiever en je ontwikkelt jezelf, je natuurlijke ik.

Wij, Cis en Barbara leven het leven dat we uitdragen om op die manier te ervaren wat we zelf belangrijk vinden. Wij leven sinds 2021 in een yurt. We zijn zo dichter bij de natuur. Gaan met onze fiets, onze hangmatten de natuur in om weer op te laden en te resetten. 

Natuurlijk leiderschap

Jij kent vast mensen die je bewondert om hun charisma. Zij hebben de kwaliteit om verbinding te maken en toch bij zichzelf te blijven. Om natuurlijk leider te zijn, is het belangrijk om jezelf goed te kennen, te weten wat je kernwaarden zijn en wat je visie is.

Jouw kwaliteiten als leider bepalen voor een groot deel het succes dat jij weet te realiseren. Ben jij authentiek, kun jij jezelf zijn en blijven in jouw rol als leider?

We garanderen je een inspirerend leerklimaat waarbij volop tijd is voor uitwisseling en oefenmomenten met elkaar. Het is jouw leerproces. Bij de start kies je een eigen project of aandachtsgebied dat je tijdens de training gebruikt om dat wat je leert, in de praktijk te brengen.

Jij doet inspiratie op in je leiderschapsontwikkeling. Je ervaart uitdagende situaties als leider en in verbinding met jezelf en anderen samen tot gewenste oplossingen komt. Het mooie is, dat teamleden door jouw leiderschapsstijl beter hun eigen taak uitvoeren.

Natuurlijk leiderschap inspireert

Natuurlijke manier van leren

Op een natuurlijke manier leren, is leren door ervaren. Mensen hebben behoefte aan leren door te ervaren. Door een gebeurtenis te koppelen aan wat je wilt leren, onthouden, toepassen of je eigen maken, is een ervaring ervan sterker en krachtiger. Plezier, humor, creativiteit, uit-je-comfort-zone; het komt allemaal tevoorschijn als je in de natuur bent en beweegt. We hebben de ervaring en overtuiging dat we het beste leren door buiten te zijn, in de natuur. Plezier bevorderen we door je te laten bewegen. Buiten zijn, in de natuur versterkt je opname van kennis en stimuleert je creativiteit. Zo kun je tijdens het buiten zijn en bewegen met elkaar, kennis en ervaringen delen.

Leren is een natuurlijk proces

Verbindend communiceren

Communiceren doen we de hele dag. We proberen anderen te bereiken of iets over te brengen. Soms lukt dat, vaak ook niet. In communicatie bereiken we vaak niet datgene wat we willen.

Verbindende communicatie is voor ons een bewuste manier van communiceren die we toepassen in ons werk. We gebruiken het gedachtegoed en model van Marshall Rosenberg (Center for Nonviolent Communication) in onze trainingen. Het gaat bij deze vorm van communicatie om de verbinding tussen mensen waarbij ieders behoefte erkend wordt. Om dit te bereiken, hebben we het nodig bewust te zijn van wat er in ons leeft. De manier waarop we zorgdragen voor onszelf bepaalt de kwaliteit in het contact met anderen.

Verbonden zijn met wat ons in het hier en nu bezighoudt, geeft ons helderheid en ruimte voor mededogen en compassie. Hierdoor kunnen we contact maken met de ander, de ander die ook de behoefte heeft om gehoord en gezien te worden.

Verbindend communiceren leidt tot werkelijk contact

Rebalancing lichaamswerk

Beweging is een belangrijk onderdeel tijdens onze trainingen. Wij leggen daarbij de nadruk op rebalancing, een lichaamsgerichte benadering die jou meer zelfinzicht gaat brengen.

Rebalancing helpt om bewust aanwezig te zijn in je lichaam. Je oefent om het denken slechts als dienend instrument te gebruiken, wat naar zelfinzicht en vrijheid leidt.

De ingang bij rebalancing is jouw lichaam. Het maakt een groot verschil of je de wereld benadert vanuit een gespannen lichaam, waarmee je dagelijkse ­­­­­­­­­­­problemen probeert op te lossen, of vanuit een levendig en ontspannen lichaam, waarmee je het leven als een avontuur ervaart.

In de trainingen nemen we jou mee in actieve meditaties, dans of andere lichaamsgerichte oefeningen. Het lichaam wil bewegen en ontladen.

Rebalancing leert je luisteren naar je lichaam

Mediteren en mindfulness

Meditatie is een onderdeel van onze trainingen. Het is een waardevol hulpmiddel om bewuster in het leven te gaan staan. Wanneer je ontdekt wat jouw interne wereld jou te zeggen heeft, kun je bewustere keuzes maken, zowel privé als op het werk.

Cis en ik werken vooral met actieve meditaties; een combinatie van beweging, geluid en stilte. Meditatie is het aanwezig zijn bij wat je ervaart in jezelf, in het nu. Het creëert focus en zelfinzicht. Door te mediteren word je je bewust van wat er in jou leeft, welke gevoelens en behoeftes je hebt. Waar zit spanning en wat heeft jouw lichaam nodig? Welke interne boodschappen geef jij jezelf?

Meditatie creëert focus en zelfinzicht.

Maak een afspraak 🙂

Bel of e-mail ons om een afspraak te maken.

Of laat ons u bellen of mailen. Vul dan dit formulier in:

Lees meer in de LivDrom blog

Uncategorised
Arvika

Titel hier

Tekst hier. Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier. Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier.Tekst hier. Tekst hier.Tekst hier.Tekst

Read More »
Uncategorised
Arvika

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Read More »