Onze filosofie

Livdrom

Livdrom –  onze levensdroom – ons werk – onze leefstijl – 

Wij geven met onze leefstijl invulling aan onze behoefte om anders te werken en leven. Communicatie is hier een belangrijk onderdeel van: contact met anderen en contact met jezelf. Livdrom maakt gebruik van kennis en ervaring die ons dichter bij onze natuur brengt. 

In onze trainingen maken we gebruik van de natuur om dichter bij jezelf te komen. Door dit contact met jezelf kun je in verbinding komen met anderen. Je communicatie is daardoor effectiever en je ontwikkelt jezelf.

Wij, Cis en Barbara leven het leven dat we uitdragen om op die manier te ervaren wat we zelf belangrijk vinden. Wij leven sinds 2021 in een yurt. We zijn zo dichter bij de natuur. Gaan met onze fiets en hangmatten de natuur in om weer op te laden en te resetten. 

Verbindend communiceren

Communiceren doen we de hele dag. We proberen anderen te bereiken of iets over te brengen. Soms lukt dat, vaak ook niet. In communicatie bereiken we vaak niet datgene wat we willen. Het lukt ons niet de ander te bereiken. We hebben onvoldoende geleerd om eerst echt verbinding tot stand te brengen. 

Verbindende communicatie is voor ons een bewuste manier van communiceren die we toepassen in ons werk. We gebruiken het gedachtegoed en model van Marshall Rosenberg (Center for Nonviolent Communication) in onze trainingen. Het gaat bij deze vorm van communicatie om de verbinding tussen mensen waarbij ieders behoefte erkend wordt. Om dit te bereiken, hebben we het nodig bewust te zijn van wat er in ons leeft. De manier waarop we zorgdragen voor onszelf bepaalt de kwaliteit in het contact met anderen.

Verbonden zijn met wat ons in het hier en nu bezighoudt, geeft ons helderheid en ruimte voor mededogen en compassie. Hierdoor kunnen we contact maken met de ander, de ander die ook de behoefte heeft om gehoord en gezien te worden.

Verbindend communiceren leidt tot werkelijk contact

Lees meer in de LivDrom blog

Online Consulting
Livdrom

Beperkte energie. Burn-Out.

Weer gaan werken tijdens je burn-out Veel mensen die ik begeleid, eigenlijk allemaal, hebben last van oververmoeidheid. Burn-out. Letterlijk ziek van vermoeidheid. Geen aandacht meer

Read More »

Maak een afspraak 🙂

Bel of e-mail ons om een afspraak te maken.

Of laat ons u bellen of mailen. Vul dan dit formulier in: