LivDrom Notes

Poortwachter

Gaat het bij verzuim alleen om ziekte?

Verzuim houdt in dat een werknemer niet op het werk verschijnt en hiervoor ‘ziekte’ als reden opgeeft. Er kunnen ook andere factoren een rol spelen, maar welke? En hoe bepalend zijn die voor het proces? Welke activiteiten moet je op tijd uitvoeren (ongeacht of je er een advies over krijgt)? Waar leg je het beste je focus?  Wat is zinvol om te doen? Goed begin is het halve werk!

LivDrom kan je helpen met een gedegen Plan van Aanpak.

Herken je dit?

Wil je weten hoe anders? Kijk dan op LIVDROM.COM

UWV

Kan ik mijn voordeel doen uit de richtlijnen van het uwv?

Een ervaring van Jeanine, waardoor ze zich niet betrokken bij haar eigen reintegratie binnen haar organisatie. Ze is langdurig uitgevallen en haar leidinggevende roept haar op om dat het “tijd” is om Plan Van Aanpak in te vullen. De leidinggevende zegt tegen Jeanine “het stelt niks voor, maar moet nu eenmaal van het UWV. Ze vult wat antwoorden in en vraagt dan handtekening van Jeanine. Jeanine voelt zich niet gehoord en heeft niet haar visie kunnen vertellen op wat zij nodig heeft. De leidinggevende ervaart het contact met Jeanine als onbevredigend. Jeanine kwam niet met ideeën om de reintegratie inhoud te geven.

Herken je dit?

Wil je weten hoe anders? Kijk dan op LIVDROM.COM

Cirkel van invloed

Je wilt invloed op het reintegratie proces. Je hebt behoefte aan richting en regie.

Welke andere factoren spelen een rol en hoe bepalend zijn die voor het proces? Welke activiteiten moet je op tijd uitvoeren ongeacht of je er een advies over krijgt. En waar leg je het beste je focus? Wat is zinvol om te doen? Goed begin is het halve werk, het Plan van Aanpak.

Herken je dit?

Wil je weten hoe anders? Kijk dan op LIVDROM.COM

Succes verhalen

succes door samenwerking

Dave heeft hulp nodig.

Hij heeft jaren geleden een ongeval gehad met de vrachtwagen. Daardoor is hij angstig geworden. Bang dat het weer gebeurt. Daardoor heeft hij een burn out ontwikkeld. Almaar stress tijdens het rijden. Dankzij samenwerking met Dennis Timp die als coach (Beter in t Zadel) hem weer in het zadel kreeg. Daardoor kon Dave wel weer functioneren. Zijn angsten zijn sterk afgenomen. Op de vrachtwagen is nog een brug te ver. Dankzij een goede afstemming en gesprekken met Dave, samen met zijn leidinggevende kon hij aan slag als logistiek planner binnen het bedrijf. 

Dave kan nu weer fluitend naar het werk. Ziet weer toekomst voor zichzelf en kan weer voor zijn gezin zorgen. Is meer thuis voor zijn vrouw en kinderen. Heeft er weer zin in..

Ook weten wat te doen bij verzuim?

Wil je weten hoe anders? Kijk dan op LIVDROM.COM

Beter omgaan met verzuim?

Meld je aan voor een webinar of training

Je kent het wel, je teamlid – werknemer is ziek. Je bent leidinggevende en hebt wel vaker met het bijltje gehakt. Maar nu duurt het allemaal veel langer dan je had verwacht. De bedrijfsarts geeft geen bruikbaar advies. De gesprekken met je werknemer levert beide niets op. Status quo. Geen zicht op verbetering, niet weten wat je kunt doen om te zorgen dat je de reïntegratie op de rit krijgt. Dan mis je iemand waarmee je kunt bellen en die je helpt om antwoorden te krijgen op je vragen. Helderheid in je aanpak te krijgen. Wij zorgen dan dat je vooruit kunt. Weet wat je kunt doen en we nemen ook dingen van je over die lastig zijn. Ik kan als derde veel betekenen in helder krijgen wat er speelt en wat er gedaan kan worden. Bel vrijblijvend…

Ook weten wat te doen bij verzuim?

Wil je weten hoe anders? Kijk dan op LIVDROM.COM